Skip to main content

De afmetingen van uw tuinhuis, carport of garage,

zijn bepalend voor alle verdere functies. Denk hier dus goed over na. In dit artikel bespreken we enkele weetjes die het handig maken om tot de juiste afmetingen te komen.

 1. Tuinhuizen:

  De afmeting voor een tuinhuis is zeer variërend en persoonlijk. Hoeveel gereedschap moet je kunnen opbergen, moeten er tuinmeubelen in opgeslagen worden in de winter? Deze vragen zorgen ervoor dat de afmeting van uw tuinhuis primeert.Beginnende bij een tuinhuis in een gemiddelde tuin waar gereedschap in moet komen waarbij een grasmachine en kruiwagen de grootste attributen zijn, zal een afmeting van 350cm X 250cm wel volstaan. in een kleinere stadstuin kan zelfs 300cm x 200cm de ideale grootte zijn.
  Indien er tuinmeubelen in moeten opgeslagen worden dient een tuinhuis best iets groter zijn en kunnen afmetingen zoals 400cm x 300cm of zelf 500cm x 300cm niet uitgesloten en zelfs wel aan te raden zijn.

 2. Carports:

  Bij een carport is het ‘gemakkelijker’ in dat opzicht dat een gemiddelde auto een plaats nodig heeft van 500cm op 300cm. mits de carport open is kunnen dus ook de deuren van de wagen buiten deze afmetingen gaan om gemakkelijk te kunnen in/uit stappen.
  Als de carport moet aangebouwd worden tegen de woning en dus 1 zijde dicht is, kan het handig zijn de carport iets breder te nemen naar 350cm breedte.

 3. Garages:

  Een garage vergt iets meer plaats dan een carport aangezien je nog op een deftige manier moet kunnen in/uit stappen. Een enkele garage vinden we als afmeting 350cm breedte op 600cm diepte toch geen overbodige luxe.

ONZE TIP:

Plaats 4 pikketjes of zichtbare attributen op de 4 hoeken waar het tuinhuis dient te komen, span daar desnoods een koord rond. Bijkomstig kun je ook in die afgebakende zone alle attributen zetten die moeten opgeslagen worden in het tuinhuis. Zo kunnen er afmetingen tot stand komen die afwijken van het oorspronkelijke idee!