Skip to main content

HOUTSOORTEN

Onze beschikbare houtsoorten zijn een bewuste keuze.

Geïmpregneerd Noorse Den

Is een nog duurzamere versie van Noorse Den, waarbij het hout is behandeld met een chemische impregnatie om rot en insecten tegen te gaan. Dit maakt het hout nog beter geschikt voor buitentoepassingen, zoals tuinhuizen. Het behoudt zijn prachtige uitstraling en kleur en is bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en hagel. Het geïmpregneerde Noorse Den is een duurzame en esthetische keuze voor uw tuinhuis.

Lees meer/minder

Geïmpregneerd Noorse Den wordt beschouwd als een zeer duurzaam houtsoort. De impregnatieprocedure verhoogt de weerstand tegen rot en insectenbeschadiging. Dit maakt het hout bijzonder geschikt voor buitenapplicaties en verlengt de levensduur aanzienlijk. Het hout behoudt ook zijn uiterlijk en kleur, wat het esthetisch aantrekkelijk maakt. In vergelijking met onbehandeld hout, is geïmpregneerd Noorse Den beter bestand tegen de elementen, waardoor het een uitstekende keuze is voor tuinhuizen.

Thermowood

Is een speciale behandelde versie van hout die een duurzaamheidklasse van 3-4 heeft. Het hout is bestand tegen vervorming en kromtrekken, en is daarom geschikt voor buitenconstructies die blootgesteld worden aan de elementen.

Thermowood is een onderhoudsvrije en duurzaam houtsoort die gebruikt wordt voor de bouw van tuinhuizen…

Lees meer/minder

Het wordt verkregen door het hout te verhitten onder hoge temperaturen en lage druk om zijn natuurlijke eigenschappen en kenmerken te verbeteren. Hierdoor wordt het hout minder gevoelig voor vervorming en verandering, evenals voor schimmel- en insectenbeschadiging. Bovendien heeft het een mooie, unieke kleur die zich niet vervaagt door weersinvloeden en veroudering. Thermowood is daarom een populaire keuze voor de bouw van hoogwaardige en duurzame tuinhuizen.

Thermowood is een duurzame houtsoort. Het wordt verkregen door het ondergaan van een thermische behandeling, waardoor de celstructuur van het hout verandert en de houtvezels verharden. Hierdoor worden de natuurlijke eigenschappen van het hout verbeterd, zoals de sterkte, duurzaamheid en vervormingsbestendigheid. De duurzaamheid van thermowood wordt meestal ingeschaald in duurzaamheidsklasse III tot IV, wat betekent dat het hout goed bestand is tegen biologische en mechanische veroudering.

Padouk

Is een houtsoort afkomstig uit West-Afrika en wordt veel gebruikt voor tuinhuizen en andere buitenconstructies. Het is sterk, duurzaam en heeft een mooie rode kleur die na verloop van tijd naar donkerrood verkleurt. Padouk is bestand tegen weersinvloeden en blijft jarenlang in goede staat. Het hout is ook weerbestendig en rotvrij, waardoor het een populaire keuze is voor buitenprojecten. Het is een relatief harde houtsoort en daarom geschikt voor constructies die sterkte vereisen. Padouk heeft een uniek uiterlijk…

Lees meer/minder

 en voegt een stijlvolle touch toe aan elk tuinhuis of buitenbouwproject.

Padouk wordt beschouwd als een zeer duurzame houtsoort. Het is sterk en weerbestendig, waardoor het een goede keuze is voor buitenprojecten die blootgesteld zijn aan weersinvloeden. Het hout is rotvrij en bestand tegen insecten, wat het een lange levensduur garandeert. Padouk heeft een hardheid van ongeveer 1.000 kg/m3, wat het een stevig en betrouwbaar materiaal maakt voor tuinhuizen en andere buitenconstructies. In vergelijking met andere houtsoorten is Padouk zeker duurzaam en zal het jarenlang meegaan. Het is echter belangrijk om te weten dat, net als elke houtsoort, Padouk regelmatig moet worden onderhouden om zijn uitstraling en duurzaamheid te behouden.

Thermo Ayous

Is een houtsoort die wordt gebruikt voor tuinhuizen en andere buitenconstructies. Het is een lichtgekleurd hout met een gelijkmatige textuur en een fijne nerf. Thermo Ayous wordt bewerkt door middel van thermische modificatie, waardoor het hout een verhoogde duurzaamheid en weerbestendigheid verkrijgt. Het hout is rotvrij en bestand tegen insecten, waardoor het een lange levensduur garandeert. Thermo Ayous heeft een hardheid van ongeveer 470 kg/m3, wat het een stevig en betrouwbaar materiaal…

Lees meer/minder

maakt voor tuinhuizen en andere buitenconstructies. Bovendien is het materiaal eenvoudig te verwerken en te onderhouden, waardoor het een populaire keuze is voor buitenbouwprojecten.

Eikenhout

Is een populaire houtsoort voor het bouwen van tuinhuizen. Het is sterk, duurzaam en bestand tegen weersinvloeden. Bovendien heeft eikenhout een prachtige, warme uitstraling die bijdraagt aan de sfeer in de tuin. Eikenhout is een natuurlijk product, waardoor elke plank uniek is en kenmerken zoals knoesten en noesten het hout extra karakter geven. Het hout kan onbehandeld worden gelaten en vergrijzen in de loop van de tijd of beschermd worden door behandeling met beits of verf…

Lees meer/minder

Eikenhout wordt algemeen beschouwd als zeer duurzaam. Het is één van de meest duurzame houtsoorten en heeft een lange levensduur wanneer het correct is verwerkt en onderhouden. Het is bestand tegen rot, insecten en schimmels en blijft jarenlang in goede staat wanneer het blootgesteld is aan weersinvloeden zoals regen, wind en zon. Hierdoor is eikenhout een populaire keuze voor tuinhuizen en andere buitenconstructies die blootgesteld zijn aan weer en wind.

Trespa

Trespa is een innovatieve en duurzame gevelbekleding die bekend staat om zijn langdurige kleurechtheid. In tegenstelling tot veel andere materialen behoudt Trespa zijn oorspronkelijke kleur gedurende vele jaren, zelfs onder invloed van verschillende weersomstandigheden.

Ik wil meer weten over Trespa

Wenst u graag een andere houstoort?

Dit kan enkel op aanvraag. Neem contact met ons op zodat we dit kunnen bespreken.

Contact